Impuls voorschool De Punt 1 en 2

Impuls voorschool De Punt 1 en de Punt 2

Impuls verzorgt de voorschool bij basisschool de Punt. Er zijn 4  groepen met peuters van 2 tot 4 jaar. Een groep bestaat uit zestien peuters met twee pedagogisch medewerkers. Zij werken met Uk en Puk een speciale manier van spelen en leren tegelijk.

Spelen, leren, groeien.
Kinderen van 2 jaar willen het liefst veel spelen. Dus doen we dat op onze voorschool. We hebben veel speelgoed en we kennen veel leuke spelletjes. Het speelgoed en de spelletjes hebben we zo uitgezocht dat uw kind er altijd iets van leert. Dat is handig, want zo groeit uw kind rustig op tot het klaar is voor de basisschool. De basisschool zit in hetzelfde vertrouwde gebouw en in groep 1 en 2 gaat de ontwikkeling van uw kind verder..

Wat heeft mijn kind eraan?
Uw kind komt op de voorschool vooral om fijn te spelen met andere peuters in een vertrouwde en veilige omgeving. Tijdens het spelen, leert het ook:

• Praten en luisteren

• Omgaan met anderen

• Kijken en leren

• Plannetjes maken en uitvoeren

• Oplossingen bedenken

• Zelfstandig te zijn

• Zelfvertrouwen te hebben

Ouders doen mee!
Ouders spelen een belangrijke rol bij onze voorschool. Bij elk thema is er een ouderactieviteit bij de inloop of staat er een opdracht in het thema-boekje om samen met uw kind te doen. Van de pedagogisch medewerksters op de groep kunt u ook suggesties krijgen over wat u thuis zelf met uw kind kunt doen, zoals spelletjes en liedjes. En natuurlijk laten we u regelmatig weten hoe het gaat met de ontwikkeling van uw kind. Alle ouders kunnen zich ook aanmelden voor de oudercommissie van de voorschool. De oudercommissie komt ongeveer 3 keer per jaar bij elkaar en zij kunnen hun mening geven over lopende zaken bij Impuls en meehelpen bij feestelijke gebeurtenissen.

Meer informatie & aanmelden

www.impuls.nl/voorscholen